Groene thee
Groene thee
Groene thee is gezond en bevat ontzettend veel antioxidanten en ook minder cafeïne dan zwarte thee.
Groene thee wordt niet gefermenteerd. Na de pluk worden de theebladeren meteen verwerkt, dit om te voorkomen dat er oxidatie plaats gaat vinden.
Om de oxidatie een halt toe te roepen wordt groene thee gestoomd of verhit.
De smaak is lekker fris, zoet, bloemig tot een beetje rokerig.
Zetadvies groene thee:
Groene thee is gezond en bevat ontzettend veel antioxidanten en ook minder cafeïne dan zwarte thee.
Groene thee wordt niet gefermenteerd. Na de pluk worden de theebladeren meteen verwerkt, dit om te voorkomen dat er oxidatie plaats gaat vinden.
Om de oxidatie een halt toe te roepen wordt groene thee gestoomd of verhit.
De smaak is lekker fris, zoet, bloemig tot een beetje rokerig.
Zetadvies groene thee:
De temperatuur van het water is bij groene thee nog veel belangrijker dan bij alle andere theesoorten. Wanneer je namelijk niet de juiste water temperatuur gebruikt voor deze thee zal de smaak wrang en bitter worden. Kook daarom je water en laat het afkoelen naar 70-80 graden. Doe je thee in een filterzakje of theefilter en laat hem vervolgens 2-4 minuten trekken.