theelief banner moment nieuw

Witte thee

Witte thee

Witte thee is een theesoort die getrokken wordt van de eerste jonge knoppen van de theeplant.
Deze knoppen worden geplukt binnen de eerste 48 uur dat ze zijn gevormd.
Hierna worden deze in zonlicht gedroogd.
Witte thee is relatief kostbaar. 

Wij hebben een mooie selectie van deze zachte thee voor uw samengesteld.

Sorteer op:
 
Geheim van Vianen


Voorraad: onbeperkt
InStock
2.95

Silver beauty


Voorraad: onbeperkt
InStock
2.95

Kir royal


Voorraad: onbeperkt
InStock
2.95

Sinterklaas thee


Voorraad: onbeperkt
InStock
2.75

 
Witte thee gezond en heerlijk!!!

Witte thee gezond en heerlijk!!!

Iedereen kent wel zwarte thee en ook groene thee. Minder bekend is de derde theesoort: witte thee. Jammer, want het is een heel lekkere thee, en een thee die een steentje bijdraagt aan een gezond lichaam. Dat witte thee minder bekend is, kan ermee te maken hebben dat de thee nogal exclusief is. Witte thee wordt kleinschalig verbouwd in China en Sri Lanka en het is de thee van de eerste jonge knoppen van de theeplant, die geplukt worden net voor ze opengaan. De exclusiviteit vertaalt zich ook in de prijs. STEEDS MEER BEKEND OVER WITTE THEE EN GEZONDHEID Er is nog niet zo heel veel bekend over deze theesoort, maar er wordt door onder andere diverse universiteiten allerlei onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van witte thee. Daardoor komen we er steeds meer over te weten en wordt er meer duidelijk waarom het drinken van ervan gezond is voor ons. Wat is er zo gezond aan witte thee? Dat het drinken ervan goed voor ons is, komt doordat de concentratie goede stoffen hoger is dan bij zwarte en groene thee. Met een kop witte thee krijg je dus vanzelf meer van de goede stoffen binnen.

Hierbij 10 redenen om witte thee te gaan drinken: 1. Het is rijk aan antioxidanten Witte thee zit boordevol met een soort polyfenolen genaamd catechines.
Polyfenolen zijn op planten gebaseerde moleculen die fungeren als antioxidanten in het lichaam. Antioxidanten beschermen de cellen tegen schade door verbindingen die vrije radicalen worden genoemd. Te veel schade door vrije radicalen kan schadelijke gevolgen hebben voor het lichaam. Het is gekoppeld aan veroudering, chronische ontsteking, een verzwakt immuunsysteem en een verscheidenheid aan schadelijke ziektes. Gelukkig lijkt witte thee één van de beste soorten thee om vrije radicalen te bestrijden. Studies suggereren zelfs dat witte thee dezelfde voordelen heeft als de antioxidanten in groene thee, die bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen.

Kortom: Witte thee zit vol met polyfenolen, die antioxiderende voordelen hebben. Ze helpen chronische ontstekingen te verminderen door het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen. 2. Kan het risico op hartaandoeningen verminderen Hartziektes zijn de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Het is sterk gekoppeld aan chronische ontsteking, die in verband is gebracht met verschillende factoren. Deze omvatten eetgewoonten, lichaamsbeweging en leefstijlgewoonten zoals roken. Polyfenolen zoals in witte thee aangetroffen kunnen op verschillende manieren het risico op hartaandoeningen helpen verminderen.
Ten eerste hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat polyfenolen kunnen helpen de bloedvaten te ontspannen en immuniteit te verbeteren.
Andere studies hebben aangetoond dat polyfenolen kunnen voorkomen dat ‘slecht’ LDL-cholesterol wordt geoxideerd, wat een andere risicofactor is voor hartaandoeningen. In een analyse van vijf studies ontdekten wetenschappers dat mensen die drie kopjes of meer thee per dag dronken een 21% lager risico op hartaandoeningen hebben. Hoewel deze resultaten suggereren dat witte thee kan helpen het risico op hartaandoeningen te verlagen, is het ook belangrijk om andere veranderingen in de levensstijl aan te brengen voor een gezond hart. Deze omvatten het eten van meer fruit en groenten, regelmatig sporten en voldoende rust krijgen.

Kortom: Polyfenolen zoals die in witte thee voorkomen kunnen helpen de bloedvaten te ontspannen. Ook kan het de immuniteit verbeteren en voorkomen dat slechte cholesterol zal oxideren. Deze factoren kunnen helpen het risico op hartaandoeningen te verlagen. 3. Kan u helpen gewicht te verliezen Groene thee is vaak de eerste thee die bij je opkomt als je denkt aan afslankthee . Witte thee kan echter net zo effectief zijn als het gaat om het verbranden van vet. Beide theesoorten hebben vergelijkbare gehaltes van cafeïne en catechines zoals epigallocatechinegallaat (EGCG), een verbinding in groene thee gekoppeld aan vetverbranding. Samen lijken deze verbindingen een synergistisch effect te hebben. Uit een reageerbuisstudie bleek dat witte thee extract vetafbraak kon stimuleren en ervoor kon zorgen dat er geen nieuwe vetcellen werden gevormd. Dit is grotendeels te danken aan EGCG.
Een overzicht van studies suggereert ook dat witte thee je stofwisseling kan stimuleren met een extra 4-5%. Dit kan gelijk zijn aan het verbranden van een extra 70-100 calorieën per dag. Misschien omdat witte thee niet erg populair is, is er geen onderzoek naar de effecten van het drinken van witte thee en langdurig gewichtsverlies. Meer onderzoek op dit gebied is nodig.

Kortom: Witte thee is een goede bron van cafeïne en catechines zoals EGCG. Deze twee verbindingen kunnen een synergetisch effect hebben dat het lichaam helpt vet te verbranden en stofwisseling stimuleren. 4. Beschermt uw tanden tegen bacteriën Witte thee is een geweldige bron van fluoride , catechines en tannines. Deze combinatie van moleculen kan helpen de tanden te versterken door bacteriën en suiker te bestrijden. Fluoride kan gaatjes voorkomen door het oppervlak van tanden meer resistent te maken tegen zuuraanvallen door bacteriën in combinatie met suiker. Catechines zijn plantaardige antioxidanten die overvloedig aanwezig zijn in witte thee. Er is aangetoond dat ze de groei van plaque en bacteriën remmen. Tannines zijn een ander type polyfenol in witte thee. Studies tonen aan dat de combinatie van tannines en fluoride ook de groei van plaque veroorzakende bacteriën zou kunnen remmen.

Kortom: Witte thee is een goede bron van fluoride, catechines en tannines. Verschillende studies hebben aangetoond dat deze verbindingen kunnen helpen bij het bestrijden van bacteriën die tandplak veroorzaken. 5. Heeft verbindingen die kanker kunnen bestrijden Kanker is de op één na meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Verschillende reageerbuisstudies hebben aangetoond dat witte thee antikankereffecten kan hebben. In één reageerbuisstudie veroorzaakte witte thee extract celdood bij verschillende soorten longkanker.. Nog twee reageerbuisstudies bekeken de effecten van witte thee op darmkankercellen. De studies ontdekten dat witte thee extract de groei van darmkankercellen onderdrukte en hen tegen hield om zich te verspreiden. De antioxidanten in witte thee extract beschermden ook normale cellen tegen beschadiging door schadelijke moleculen. Het is echter vermeldenswaard dat deze reageerbuisstudies grote hoeveelheden witte thee gebruikten. Meer studies bij mensen zijn nodig om de effecten van het drinken van witte thee op kanker te begrijpen

Kortom: Uit onderzoek met reageerbuisjes is gebleken dat witte thee extract verschillende soorten kankercellen onderdrukte en hen tegen hield om zich te verspreiden. Er is echter meer menselijk onderzoek nodig. 6. Kan het risico op insulineresistentie verlagen Insuline is een ongelooflijk belangrijk hormoon. Het helpt voedingsstoffen uit de bloedbaan naar de cellen te verplaatsen om later te worden gebruikt of opgeslagen. Als gevolg van verschillende factoren, waaronder een hoog suiker verbruik, reageren sommige mensen echter niet meer op insuline. Dit heet insulineresistentie . Helaas komt s insulineresistentie veel voor en is gekoppeld aan veel chronische gezondheidsproblemen, waaronder diabetes type 2, hartaandoeningen en het metabool syndroom. Interessant is dat uit studies is gebleken dat polyfenolen, zoals die in witte thee het risico op insulineresistentie kunnen verlagen. Dierstudies hebben aangetoond dat EGCG en andere polyfenolen in witte thee de effecten van insuline kunnen verbeteren en hoge bloedsuikerspiegels kunnen voorkomen. In een analyse van 17 studies met meer dan 1.100 mensen, ontdekten wetenschappers dat de moleculen in de thee, waaronder polyfenolen, de bloedsuikerspiegel en het insulinegehalte aanzienlijk verlaagde. Hoewel het onderzoek veelbelovend lijkt, zullen meer op mensen gebaseerde studies specifiek over witte thee helpen verduidelijken of het het risico op insulineresistentie kan verminderen.

Kortom: Insulineresistentie is een schadelijke aandoening die verband houdt met vele chronische ziekten.  Studies hebben aangetoond dat polyfenolen zoals die gevonden in witte thee kunnen het risico op insulineresistentie verlagen en de bloedsuikerspiegel verbeteren. 7. Verbindingen in witte thee kunnen beschermen tegen osteoporose Osteoporose is een gezondheidstoestand waarbij de botten hol en poreus worden. Het treft vooral mensen die ouder zijn dan 50 jaar en kan leiden tot fracturen en een lagere kwaliteit van leven. Studies hebben aangetoond dat vrije radicalen en chronische ontstekingen osteoporose kunnen versnellen. Deze twee factoren kunnen cellen onderdrukken die botgroei bevorderen en cellen bevorderen die botten afbreken. Omgekeerd is aangetoond dat catechines die zijn gevonden in witte thee deze risicofactoren bestrijden. Er wordt gedacht dat ze cellen onderdrukken die botten afbreken. Deze catechines zijn overvloedig in witte thee ten opzichte van andere soorten thee.

Kortom: Osteoporose komt veel voor bij ouderen en kan leiden tot fracturen. Verbindingen in witte thee, waaronder de polyfenolen die catechines worden genoemd kunnen het risico op osteoporose verlagen door botgroei te bevorderen en botafbraak te onderdrukken. 8. Kan helpen bij het bestrijden van huidveroudering Naarmate mensen ouder worden, is het normaal dat hun huid begint te rimpelen en losser wordt. Huidveroudering gebeurt op twee manieren: interne veroudering en veroudering van buitenaf. Externe veroudering treedt op wanneer omgevingsfactoren de huid beschadigen en veroudering bevorderen. De UV stralen van de zon kunnen bijvoorbeeld de huid in de loop van de tijd beschadigen door een ontsteking. Interne veroudering ook wel natuurlijke veroudering genoemd. Vaak veroorzaakt door schade door verschillende factoren in je lichaam, zoals vrije radicalen en bepaalde enzymen. Enzymen die elastase en collagenasen worden genoemd, kunnen de huid vezelnetwerk beschadigen, waardoor het gewoonlijk strak en stevig blijft. De verbindingen in witte thee kunnen helpen uw huid te beschermen tegen de effecten van zowel interne als externe veroudering. In één onderzoek ontdekten wetenschappers dat het toepassen van witte thee extract op de huid hielp beschermen tegen de schadelijke effecten van de UV stralen van de zon. Veel studies hebben aangetoond dat polyfenolen, gevonden in witte thee verschillende cellulaire componenten kunnen onderdrukken die het huid vezelnetwerk kunnen beschadigen en helpt sw huid strak en stevig te houden.

Kortom: Witte thee en zijn verbindingen kunnen de huid beschermen tegen schade in verband met veroudering. Dit omvat externe schade door de UV stralen van de zon en interne schade door cellulaire componenten die het vezelnetwerk van de huid kunnen beschadigen. 9. Kan helpen beschermen tegen de ziekte van Parkinson en Alzheimer Verbindingen in witte thee, zoals het polyfenol EGCG kunnen het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson en Alzheimer verlagen. Uit reageerbuis- en dierstudies is gebleken dat EGCG vrije radicalen kan onderdrukken, ontstekingen kan verminderen en andere risicofactoren voor beide ziekten kan verlagen. Verschillende reageerbuisstudies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat EGCG kan voorkomen dat eiwitten verkeerd vouwen en samen klonteren. Dit is een risicofactor voor zowel de ziekte van Parkinson als de ziekte van Alzheimer. Verkreukelde en samen geklonterde eiwitten kunnen ontstekingen bevorderen en zenuwen in de hersenen beschadigen. Er zijn ook verschillende studies bij mensen die thee drinken gekoppeld hebben aan een lager risico op beide ziekten. Uit een review van acht onderzoeken met meer dan 5.600 mensen bleek bijvoorbeeld dat mensen die thee dronken een 15% lager risico hadden op de ziekte van Parkinson dan mensen die geen thee dronken. Een andere analyse van 26 studies en meer dan 52.500 mensen bleek dat het dagelijks drinken van thee gekoppeld was aan een 35% lager risico op hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer.

Kortom: EGCG dat voorkomt in witte thee, is in verband gebracht met een lager risico op de ziekte van Alzheimer en Parkinson. EGCG kan ontstekingen helpen bestrijden en voorkomen dat eiwitten klonteren en zenuwen beschadigen, twee aandoeningen die verband houden met deze aandoeningen. 10. Het is gemakkelijk te bereiden Eén van de beste redenen om witte thee te drinken, is dat het gemakkelijk te bereiden is. Voeg eenvoudig losse witte thee toe aan een pot en giet heet water over de theebladeren. Laat de bladeren vijf tot acht minuten trekken, zeef en serveer de thee. Idealiter zou het water 75-85 ° C moeten zijn. Vermijd kokend water omdat het de delicate smaak van witte thee kan bederven. Breng in plaats daarvan het water aan de kook en laat het dan een minuut of twee staan ​​om af te koelen. Witte thee heeft een subtiele en toch verfrissende smaak. Het kan zowel warm als koud worden gedronken. Als je liever een sterkere thee hebt, kun je meer droge bladeren toevoegen als je dat wilt. Je kunt het beste experimenteren tot je de juiste smaakbalans. Je kunt witte theeblaadjes online kopen of bij je plaatselijke reformwinkel.

Kortom: Om witte thee te maken, plaats u eenvoudig losse witte thee in heet water gedurende vijf tot acht minuten. Het heeft een subtiele en toch verfrissende smaak, dus je kunt meer bladeren toevoegen als je de voorkeur geeft aan een sterkere thee.  Tot slot Witte thee zit boordevol met antioxidanten, waardoor het een ongelooflijk gezonde thee is. Studies hebben witte thee en zijn componenten gekoppeld aan een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen, waaronder een lager risico op hartaandoeningen en kanker. Het kan ook helpen om gewicht te verliezen. Helaas is witte thee niet zo vaak bestudeerd als andere theeën, waaronder groene thee, omdat het niet zo populair is. Meer menselijke studies over witte thee zouden de gezondheidsvoordelen ervan helpen verduidelijken. Alles bij elkaar is witte thee een geweldige aanvulling in je voeding en het is gemakkelijk te bereiden. Het heeft een subtiele en toch verfrissende smaak en kan zowel warm als koud worden genoten.

 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN