Zwarte thee
Zwarte thee
Deze thee wordt over de hele wereld het meest gedronken.
Zwarte thee wordt het meest bewerkt en is volledig geoxideerd.
Om uiteindelijk zwarte thee te krijgen, doorlopen de theebladeren na de pluk altijd de 4 basishandelingen: Namelijk het verflensen, kneuzen of rollen, fermenteren(oxidatie) en het drogen.
Zwarte thee is over het algemeen krachtiger dan bijvoorbeeld groene thee of witte thee.
De smaak is stevig, krachtig, kruidig met nootachtige tonen.
Zetadvies zwarte thee:
Deze thee wordt over de hele wereld het meest gedronken.
Zwarte thee wordt het meest bewerkt en is volledig geoxideerd.
Om uiteindelijk zwarte thee te krijgen, doorlopen de theebladeren na de pluk altijd de 4 basishandelingen: Namelijk het verflensen, kneuzen of rollen, fermenteren(oxidatie) en het drogen.
Zwarte thee is over het algemeen krachtiger dan bijvoorbeeld groene thee of witte thee.
De smaak is stevig, krachtig, kruidig met nootachtige tonen.
Zetadvies zwarte thee:
Een lekker kopje zwarte thee zet je met goed gekookt water dat een temperatuur heeft van ongeveer 90 graden. Doe je thee in een filterzakje of theefilter en laat hem vervolgens 2-4 minuten trekken.